Gepensioneerde zielenknijper

Eveneens moet er geprotesteerd worden tegen de onjuiste en zelfs zeer kwalijk te noemen beweringen over chiropractie en overeenkomstige behandelingen in een klip en klaar geschreven interview met professor Frits van Dam in een extra bijlage van Het Parool (11 mei 2010).
De hooggeleerde gepensioneerde zielenknijper, kijkend met een azijnzurige en een intens dominant minachtende blik voor de lezer, afgebeeld in een miserabel vadsig tenue met daarbij op generlei wijze passende afgelopen en versleten bordeelschuivers en verder gehuld in een afschuwelijk verkreukeld overhemd, laat zich op de foto in dezelfde krant vergezellen van een meewaardig en oprecht natuurzuiver de wijde wereld in starende mooie wijze kater, gedistingeerd gezeten op een door zijn vrienden, de muizen, aangevreten zetel. Voeg daarbij de bekrompen ruimte waar je in de hurkzit met je handen de ene muur kunt raken en met je de kont tegelijk de
andere, op de achtergrond geflankeerd door een schilderij waarop drie in witte jas geklede heren die zonder bezwaar als lijkschouwers uit een Dracula-film kunnen worden geduid, welaan, dan heeft men hier het waarlijk meest perfecte decor voor een enge en tegelijk imposant kleingeestige griezel die alles maar dan ook alles beter weet dan wie ook. En dat hij het allemaal weet, maar niet heus, staat in het interview te lezen. Zoals steeds het geval is worden ook ditmaal weer de meest onzinnige beweringen te berde gebracht en vanzelfsprekend moet iedereen weer herinnerd worden aan de dood van Sylvia Millecam.