Oma Borst en Opa Menso

Het werkelijk absurde en onvoorstelbaar belabberde commentaar werd gegeven door de ter zake volstrekt incompetente, maar immer publiciteitsgeile, mevrouw Els Borst, ex-minister van Volksgezondheid. Het moet mij van het hart, maar tante Els die wellicht ver terug in de vorige eeuw nog wel eens een patiënt zal hebben gezien, moet zich vanaf nu maar voortaan lekker bezighouden met het breien van sokken, pannenlappen en eierwarmers.

Oma Borst, die tijdens haar ‘Haagse periode’ voortdurend verwoede pogingen deed om de alternatieve geneeswijzen naar de Filistijnen te helpen, is de vervaldatum om over zulke medische onderwerpen nog mee te praten al ruimschoots gepasseerd. Kortom, heel simpel gezegd, van chiropractie of bijvoorbeeld craniosacraaltherapie heeft deze mevrouw geen bal verstand!

Ook een verwaaide en een en al bitterheid uitstralende mijnheer Menso Westerouen van Meeteren, een gefrustreerde ex-inspecteur van de Gezondheidszorg, wiens witte doktersjas inmiddels piskleurig vergeeld is, voelde zich geroepen om volledig onbevoegd en al evenzeer belust op publiciteit als Els, zijn mening over de toegepaste behandelingen te geven. Een man, die als een soort ‘pistolen Paultje’ onvermoeibaar en als een echte zottekop nog steeds jacht maakt op de integere behandelaars van mevrouw Sylvia Millecam.

Waren zowel Els als Menso de laatste artsen ter wereld, dan nog kocht ik in geval van nood toch maar liever het boek: “Hoe behandel ik mezelf ?”