Pauze en vragen aan antikwak

Hier wil ik even pauzeren om aan antikwak toch een aantal gewetensvragen te stellen.
Immers, waarom antikwak heeft u in uw proefbundel nergens gewag gemaakt van deze wijd en zijd in medische kringen bekende dodelijke blunders ? Waarom vallen deze verschrikkelijke gebeurtenissen niet onder ‘Dwaalwegen’ in de geneeskunde? Hoe kunt u dit rechtvaardigen ? Waar blijft u nu met uw lulkoek over ‘evidence based’?

En dan nog even op de valreep van het tot stand komen van dit pamflet staat er in’ De Telegraaf ‘ van 10 september j.l. een artikel met de alleszeggende kop: ‘Dokters bestraft na dood 10-jarige Tim.’ ‘Blunders rond blindedarmontsteking.’ “ Wrijf zijn handjes maar warm”, werd er geadviseerd, terwijl het kind vanwege een geperforeerde blindedarm lag dood te gaan. Het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven heeft de twee betrokken artsen van een huisartsenpost in Den Bosch bestraft met (ja, u leest het goed!!!) een waarschuwing. De ouders kregen echter levenslang!!

Een alternatief geneeskundige was vast en zeker voor onbepaalde tijd de bak ingedraaid. En antikwak, gaat u deze grandioze en zo buitengewoon tragische gebeurtenis voor de ouders van Tim, mensen die levenslang hebben gekregen, ook in uw ‘antikwak-periodiek’ bespreken? Natuurlijk niet, want hier was toch ook weer sprake van een communicatiestoornis en in het andere geval rest er nog altijd de mogelijkheid van een onvoorziene complicatie.

Kunt u overeenkomstige fatale voorvallen uit de alternatieve geneeskunst noemen? Nee, dus! Mag ik dan op de kaft van het pulpproefschrift de volgende ondertitel plaatsen: ‘Volksverlakkerij, een boek vol leugens, list en bedrog!’ Vindt u het gek, dat ik van mening ben dat u stante pede uw titel moet inleveren? Het is verder laf en uitermate vuig om de ogen te sluiten voor alle dwalingen in het reguliere circuit en uitsluitend de alternatieve geneeskunst te bezoedelen.